Следвайте Гласове в ТелеграмВ момент на афект отправи заплахи, без обясними

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ момент на афект отправи заплахи, без обясними
Коментари Харесай

Трима лекари и три сестри от Пирогов: Мустафа Емин ни заплаши с последици

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" В миг на афект насочи закани, без обясними за мен аргументи, че в този момент приказвал с министъра на опазването на здравето и щяло да има последствия ". Това изяснява една от медицинските сестри, която била част от личния състав в незабавната болница " Пирогов ", дежурил във вечерта, за която се твърди, че Мустафа Емин - консултант на военния министър, се е държал надменно и е изискал дете от шокова зала да бъде изведено, с цел да влезе неговото. бТВ и " 24часа " цитират писмените пояснения на три медицински сестри и трима лекари. 

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях. „ Придружителите на детето попитаха дали в този момент, в случай че се обадят на министъра на опазването на здравето, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър сега няма да промени нашето държание “, написа лекарят, който е бил началник на екипа в съответната вечер.

Скандалът избухна в края на август след Facebook обява на здравна сестра на незабавната болничното заведение „ Пирогов “, в която се твърди, че Мустафа Емин - консултант на военния министър, се е държал надменно и е изискал дете от шокова зала да бъде изведено, с цел да влезе неговото.

Твърди се също, че е отправил закани и употребявал името на здравния министър.

Скандалът избухна след Facebook обява на здравна сестра в болницата Мустафа Емин отхвърли всички тези изказвания. Той е кадър на „ Да, България “, откъдето започнаха инспекция.

Вътрешна инспекция на болничното заведение откри, че от здравна позиция са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в границите на Спешното поделение.

Обяснения са дали три медицински сестри, трима лекари и началникът на отдел „ Сигурност “, който разказва минута по минута видяното на камерите.

От записите на камерите излиза наяве, че Мустафа Емин и детето му идват в болничното заведение в 19:20 часа, в 22:43 часа то е признато в шокова зала за обработка на рана на челото, а в 22:54 часа е предадено на родителите си, с цел да се приберат вкъщи.

Така излиза наяве, че престоят на фамилията в болничното заведение е към 4 часа. Въпросите са обаче основателно ли е да отнеме 4 часа този случай, държал ли се е надменно съветникът на военния министър и заплашвал ли е личния състав на болничното заведение със здравния министър.

Медицинският личен състав, дал писмени пояснения по случая, споделя, че детето на Мустафа Емин е било в положително общо положение, с рана на челото, без данни за кървене сега.

По това време още три деца са чакали за тегел. Преди да пристигна редът на детето на Емин, е пристигнало друго дете, което е било в тежко положение, в потрес, и съгласно разпоредбите то е било с приоритет.

Затова и фамилията на Емин се постанова да изчакат още.

Мустафа Емин и брачната половинка му няколко пъти звънят на звънеца на шокова зала и прекъсват работата на медиците, излиза наяве от писмените пояснения на личния състав и разказа на камерите, изработен от началника на отдел „ Сигурност “.

„ Първият път излязох аз и още веднъж обясних, че би трябвало да изчакат поради незабавното дете в залата, при което той ме попита дали би трябвало да занимава министъра на опазването на здравето. Отговорих, че това е негово право “ – написа в обясненията си една от медицинските сестри.

Останалите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял реплики, свързани със здравния министър, и към тях.

„ Придружителите на детето попитаха дали в този момент, в случай че се обадят на министъра на опазването на здравето, нещата ще станат по-добре. Уверих ги, че уведомяването на който и да е министър сега няма да промени нашето държание “, написа лекарят, който е бил началник на екипа в съответната вечер.

Друга здравна сестра пък показва „ в миг на афект насочи закани, без обясними за мен аргументи, че в този момент приказвал с министъра на опазването на здравето и щяло да има последствия “.

Документите от инспекцията, в това число писмените пояснения на личния състав, са изпратени до комисията по опазване на здравето в Народно събрание.

Междувременно военният министър Тодор Тагарев изиска с писмо от здравния министър да извърши инспекция дали дават отговор на обстоятелствата, изнесените във Facebook страницата на болничното заведение изказвания, кой е взел решение информацията да бъде оповестена там и кой е админ на страницата.

Министерството на здравеопазването не може да взема отношение по обществени изяви на чиновници от еднолично акционерно сдружение, каквото е УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ”, разясниха за bTV от здравното ведомство.

До края на седмицата се чака военният министър Тодор Тагарев да вземе решение за съветника си. Това ще се случи откакто изгледа записи от камерите на болничното заведение, заяви самият Тагарев пред медиите.

Източници: бТВ, " 24 часа ", epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР